Deze website maakt gebruik van cookies om te kunnen functioneren, om inhoud af te stemmen op uw persoonlijke voorkeuren en ter vertoning van advertenties. Lees hier ons volledige cookie­beleid. Doorgaan betekent akkoord.
Totale financiering €180.897.000,-
Gemiddeld €105.000,- per aanvraag
MKB-financiering aanvragen

Startersleningen.nl

Starterskrediet® : "Geld voor startende ondernemers"

Financieringsaanvragen MKB equipment lease uitgesteld door stikstof en pfas crisis


Van de

Rotterdam – De stikstof en pfas-crisis in 2019 heeft invloed op de waterbouw en het grondverzet in Nederland. Dit heeft ook gevolg voor het aantal ondernemingen in deze sector, dat voor de financiering van gebruikt (groot) materieel kiest voor equipment lease. Een Rotterdamse fintech in equipment leaseconstructies zag de aanwas van financieringsaanvragen voor dit type materieel eind 2019 halveren.

Ondernemers die net starten of moeilijke jaren achter de rug hebben en financiering zoeken voor gebruikt materieel, kunnen onder bepaalde voorwaarden lager en voordeliger equipment leasen. Maar door de stikstof en pfas-crisis, zijn MKB-ondernemers huiverig met het aanschaffen van gebruikt materieel in de waterbouw en het grondverzet. Ze wachten liever even af met deze equipment financial leasen, totdat de problematiek rond de stikstof is overgewaaid.

Equipment lease is één van de alternatieve bedrijfs­financierings­vormen die beschikbaar zijn in Nederland, naast bijvoorbeeld crowdfunding, direct lending, factoring en kredietunies. Equipment lease is met name interessant voor de transportsector, een sector die maar moeilijk aan een banklening komt omdat de transportsector gekenmerkt wordt door kortdurende opdrachten.

Doordat het Europees Fonds voor Strategische Investeringen (EFSI) een deel van de eventuele verliezen van bepaalde leasecontracten kan compenseren, wordt het concurrentie­vermogen versterkt in Europa.

Sleutelwoorden:
starterskrediet, equipment lease, gebruikt materieel, mkb, ondernemerskrediet, alternatieve financiering, bancaire kredietverlening, nibc, leasing, binnenvaartschepen, graafmachines, heftrucks, hijskranen, trailers, trucks, waterbouw, grondverzet
FacebookGoogle PlusLinkedIn

©
Dit artikel is (mogelijk) auteursrechtelijk beschermd. Derhalve is het geheel of gedeeltelijk overnemen van het artikel zonder toestemming strafbaar. Neem contact op met onze organisatie indien u dit artikel interessant vindt voor gebruik op uw eigen website.

Bedrijfsfinanciering scan

Voor welke zakelijke financieringsvormen komt jouw bedrijf in aanmerking? Doe de scan en ontdek hoeveel bedrijfsfinanciering je kunt krijgen voor je eigen onderneming of een andere zakelijke investering.

De (gratis) scan geeft een eerste indicatie van de mogelijkheden. Het is daarom van belang dat je de gevraagde gegevens zo accuraat en volledig mogelijk invult.

Uiteraard lichten wij de scanuitslag graag telefonisch toe.

BEDRIJFSFINANCIERING SCAN
7.611× ingevuld

Je krijgt een indicatieve (gratis) scan van je mogelijkheden voor het verkrijgen van een bedrijfsfinanciering.
Bedrijfs­financiering

Wat is je benodigde financiering?

:

:

:
Alleen financieringsbehoeften vanaf €5.000,- worden geaccepteerd.

:
Zonder eigen inbreng is geen bedrijfs­financiering mogelijk.

:

Bedrijfs­profiel

Vertel ons over je bedrijf?

:

:

:

:
Helpt bij het vinden van branche-specifieke financierings­regelingen/subsidies.

:

:

:

:
Hoeveel houdt je bedrijf gemiddeld over aan het eind van de maand?

:
Oprichters, bestuurders en DGA's niet meegeteld.

:

Ondernemer

Wie ben jij? (hanteer je zakelijke contact­gegevens)

:

:

:


:

:

:
(toev. )


Uw gegevens zijn veilig bij ons. Veilige gegevensverwerking
FacebookGoogle PlusLinkedIn
Sleutelwoorden:
zakelijke financiering mogelijkheden, bedrijfsfinanciering scannen, maximaal bedrijfskrediet berekenen, hoeveel geld lenen bedrijf

Over Starterskrediet®

Wij zijn een landelijk werkende onafhankelijke bedrijfs­advies­organisatie die zich specialiseert in voordelige zakelijke leningen/kredieten voor startende en groeiende ZZP & MKB-ondernemers.

LogoStarterskrediet® maakt financieren mogelijk voor ondernemers, die voorheen dachten dat ze géén kans hadden op het verkrijgen van een bedrijfs­financiering. Met behulp van bancaire én alternatieve financieringen en subsidie/garantie­regelingen kunnen ondernemers toch een eigen bedrijf starten en laten groeien.

Laat je door ons landelijke team van bedrijfs­financierings­adviseurs begeleiden bij de correcte aanvraag van jouw zakelijk krediet. Laat je door ons informeren over de vele alternatieve financierings­mogelijkheden en interessante subsidie­regelingen die er zijn voor ondernemers in jouw regio.