Deze website maakt gebruik van cookies om te kunnen functioneren, om inhoud af te stemmen op uw persoonlijke voorkeuren en ter vertoning van advertenties. Lees hier ons volledige cookie­beleid. Doorgaan betekent akkoord.
Totale financiering €180.897.000,-
Gemiddeld €105.000,- per aanvraag
MKB-financiering aanvragen

Startersleningen.nl

Starterskrediet® : "Geld voor startende ondernemers"

250 Miljoen euro voor nieuw financieringsfonds scheepvaart


Van de

Groningen – Om te kunnen investeren in nieuwe schepen bouwen, en om bestaande schepen te kunnen verbouwen, zijn rederijen op zoek naar alternatieve bedrijfsfinanciering voor de scheepvaart. Een nieuw fonds van Nesec ter grootte van 250 miljoen euro, dat gedeeltelijk is voorzien van overheidsgarantie, biedt een toegankelijk en goedkoper alternatief voor de terughoudende bankloketten.

Één op de 25 schepen dient jaarlijks te worden vervangen. Om daarvoor een nieuw schip te bouwen (of een bestaande te verbouwen) wordt de scheepsrederij ingeschakeld. Voor de bouw of verbouwing is flink wat geld nodig. Omdat banken steeds terughoudender zijn om langlopende scheepsfinancieringen te verstrekken, komen reders moeilijk aan geld. Het nieuwe Nesec Shipping Debt Fund biedt uitkomst.

Kredietfonds met gedeeltelijke overheids­garantie

Het fonds wordt gevuld met 250 miljoen euro. De inleggende partijen zijn de provincie Groningen, de Nederlandse Waterschapsbank en klanten van zowel NN Investment Partners als Waterland Investment Services. De Rijksoverheid brengt staatsgarantie in voor een gedeelte van dit totale kredietbedrag.

Nederland belangrijke rol in shortsea

Schepen die gemaakt zijn voor het shortsea segment zijn belangrijk voor Nederland. Deze schepen doen met name Europese steden aan en varen over de Noordzee, Oostzee en de Middelandse Zee. Maar er is een probleem: elk jaar moet een gedeelte van de bestaande schepen aangepakt worden, om nog te kunnen blijven varen. Ook de strengere regelgeving omtrent milieu­eisen helpt niet bij deze vernieuwing. De rederijen hebben dus een flinke behoefte aan financiering.

Goedkope alternatieve scheepsleningen

Het kredietfonds verstrekt door eerste hypotheekrecht gedekte leningen, met hoofdsommen tot 60% van de waarde van het schip. Er kan tussen de 3 en 15 miljoen euro per schip geleend worden. Dat betekent effectief dat er van die 250 miljoen euro in het potje, zo'n 40 schepen betaald kunnen worden. Het fonds biedt een welkome alternatief voor de banken, die vanwege de hoge kapitaalkosten liever geen scheepvaarts­financieringen meer verstrekken.

Sleutelwoorden:
starterskrediet, ondernemerskrediet, nesec shipping debt fund, rederijen, overheidsgarantie, scheepsfinancieringen, borgstellingskrediet, staat, shortsea, bestellen, zwaveluitstoot, ballastwater, noordzee, oostzee, kapitaalkosten, europa, steden
FacebookGoogle PlusLinkedIn

©
Dit artikel is (mogelijk) auteursrechtelijk beschermd. Derhalve is het geheel of gedeeltelijk overnemen van het artikel zonder toestemming strafbaar. Neem contact op met onze organisatie indien u dit artikel interessant vindt voor gebruik op uw eigen website.

Bedrijfsfinanciering scan

Voor welke zakelijke financieringsvormen komt jouw bedrijf in aanmerking? Doe de scan en ontdek hoeveel bedrijfsfinanciering je kunt krijgen voor je eigen onderneming of een andere zakelijke investering.

De (gratis) scan geeft een eerste indicatie van de mogelijkheden. Het is daarom van belang dat je de gevraagde gegevens zo accuraat en volledig mogelijk invult.

Uiteraard lichten wij de scanuitslag graag telefonisch toe.

BEDRIJFSFINANCIERING SCAN
7.611× ingevuld

Je krijgt een indicatieve (gratis) scan van je mogelijkheden voor het verkrijgen van een bedrijfsfinanciering.
Bedrijfs­financiering

Wat is je benodigde financiering?

:

:

:
Alleen financieringsbehoeften vanaf €5.000,- worden geaccepteerd.

:
Zonder eigen inbreng is geen bedrijfs­financiering mogelijk.

:

Bedrijfs­profiel

Vertel ons over je bedrijf?

:

:

:

:
Helpt bij het vinden van branche-specifieke financierings­regelingen/subsidies.

:

:

:

:
Hoeveel houdt je bedrijf gemiddeld over aan het eind van de maand?

:
Oprichters, bestuurders en DGA's niet meegeteld.

:

Ondernemer

Wie ben jij? (hanteer je zakelijke contact­gegevens)

:

:

:


:

:

:
(toev. )


Uw gegevens zijn veilig bij ons. Veilige gegevensverwerking
FacebookGoogle PlusLinkedIn
Sleutelwoorden:
zakelijke financiering mogelijkheden, bedrijfsfinanciering scannen, maximaal bedrijfskrediet berekenen, hoeveel geld lenen bedrijf

Over Starterskrediet®

Wij zijn een landelijk werkende onafhankelijke bedrijfs­advies­organisatie die zich specialiseert in voordelige zakelijke leningen/kredieten voor startende en groeiende ZZP & MKB-ondernemers.

LogoStarterskrediet® maakt financieren mogelijk voor ondernemers, die voorheen dachten dat ze géén kans hadden op het verkrijgen van een bedrijfs­financiering. Met behulp van bancaire én alternatieve financieringen en subsidie/garantie­regelingen kunnen ondernemers toch een eigen bedrijf starten en laten groeien.

Laat je door ons landelijke team van bedrijfs­financierings­adviseurs begeleiden bij de correcte aanvraag van jouw zakelijk krediet. Laat je door ons informeren over de vele alternatieve financierings­mogelijkheden en interessante subsidie­regelingen die er zijn voor ondernemers in jouw regio.