Deze website maakt gebruik van cookies om te kunnen functioneren, om inhoud af te stemmen op uw persoonlijke voorkeuren en ter vertoning van advertenties. Lees hier ons volledige cookie­beleid. Doorgaan betekent akkoord.
Totale financiering €180.897.000,-
Gemiddeld €105.000,- per aanvraag
MKB-financiering aanvragen

Startersleningen.nl

Starterskrediet® : "Geld voor startende ondernemers"

Zuivelcooperatie FrieslandCampina wil 300 miljoen euro lenen


Van de

Amersfoort – Voor het zuivelbedrijf FrieslandCampina lijkt er niets anders op te zitten, dan zelf de obligaties van haar leden op te kopen en af te lossen. Dit komt omdat er veel ledenobligaties te koop zijn. Wanneer boeren stoppen of overlijden, dan dienen zij namelijk hun obligaties aan de andere leden aan te bieden. Maar door het overschot aan obligaties en de melkprijs die onder druk staat, worden de aangeboden ledenobligaties niet overgenomen.

Nu de leden-melkveehouders de obligaties van de stoppende leden onvoldoende overnemen, zoekt FrieslandCampina naar de mogelijkheid om via de kapitaal­markt aan een eeuwig achtergestelde obligatielening ter grootte van 300 miljoen euro te komen. Als het lukt om dat geld te lenen bij institutionele beleggers, dan gaat FrieslandCampina dat geld gebruiken om de overtollige obligaties van leden zelf op te kopen en af te lossen.

Vergrijzend ledenbestand

In 2020 is meer dan de helft van de 1.582 financierende leden van de zuivelcooperatie de leeftijd van 55 jaar gepasseerd. Een vijfde van de boeren uit het ledenbestand is zelfs boven de 65 jaar. Het aandeel van de Rabobank bedraagt 3% in het eigen vermogen. Hiermee wordt duidelijk dat FrieslandCampina financieel steeds afhankelijker wordt van een kleiner worden groep vergrijzende melkveehouders.

Bankfinanciering aflossen

Elk jaar biedt FrieslandCampina 6 dagen waarop de ledenobligaties verhandeld kunnen worden. Dit wordt gefaciliteerd door de Rabobank, die zelf ook obligaties opkoopt tot een bedrag van 50 miljoen euro. Maar die kredietfaciliteit zit met 42 miljoen euro bijna aan de limiet, terwijl de verwachting is dat er nog eens 30 miljoen euro bij komt als overschot via de handelsdagen. Aanleiding om met extern opgehaald geld de bankfinanciering bij de Rabobank geheel af te gaan lossen.

Sleutelwoorden:
zuivelcooperatie, frieslandcampina, ledenobligaties, overstappers, 300 miljoen euro, zuivelbedrijf, a-ware, eeuwig, achtergesteld, starterskrediet, bedrijfskrediet, te koop, obligatielening, rabobank, interne markt
FacebookGoogle PlusLinkedIn

©
Dit artikel is (mogelijk) auteursrechtelijk beschermd. Derhalve is het geheel of gedeeltelijk overnemen van het artikel zonder toestemming strafbaar. Neem contact op met onze organisatie indien u dit artikel interessant vindt voor gebruik op uw eigen website.

Bedrijfsfinanciering scan

Voor welke zakelijke financieringsvormen komt jouw bedrijf in aanmerking? Doe de scan en ontdek hoeveel bedrijfsfinanciering je kunt krijgen voor je eigen onderneming of een andere zakelijke investering.

De (gratis) scan geeft een eerste indicatie van de mogelijkheden. Het is daarom van belang dat je de gevraagde gegevens zo accuraat en volledig mogelijk invult.

Uiteraard lichten wij de scanuitslag graag telefonisch toe.

BEDRIJFSFINANCIERING SCAN
7.611× ingevuld

Je krijgt een indicatieve (gratis) scan van je mogelijkheden voor het verkrijgen van een bedrijfsfinanciering.
Bedrijfs­financiering

Wat is je benodigde financiering?

:

:

:
Alleen financieringsbehoeften vanaf €5.000,- worden geaccepteerd.

:
Zonder eigen inbreng is geen bedrijfs­financiering mogelijk.

:

Bedrijfs­profiel

Vertel ons over je bedrijf?

:

:

:

:
Helpt bij het vinden van branche-specifieke financierings­regelingen/subsidies.

:

:

:

:
Hoeveel houdt je bedrijf gemiddeld over aan het eind van de maand?

:
Oprichters, bestuurders en DGA's niet meegeteld.

:

Ondernemer

Wie ben jij? (hanteer je zakelijke contact­gegevens)

:

:

:


:

:

:
(toev. )


Uw gegevens zijn veilig bij ons. Veilige gegevensverwerking
FacebookGoogle PlusLinkedIn
Sleutelwoorden:
zakelijke financiering mogelijkheden, bedrijfsfinanciering scannen, maximaal bedrijfskrediet berekenen, hoeveel geld lenen bedrijf

Over Starterskrediet®

Wij zijn een landelijk werkende onafhankelijke bedrijfs­advies­organisatie die zich specialiseert in voordelige zakelijke leningen/kredieten voor startende en groeiende ZZP & MKB-ondernemers.

LogoStarterskrediet® maakt financieren mogelijk voor ondernemers, die voorheen dachten dat ze géén kans hadden op het verkrijgen van een bedrijfs­financiering. Met behulp van bancaire én alternatieve financieringen en subsidie/garantie­regelingen kunnen ondernemers toch een eigen bedrijf starten en laten groeien.

Laat je door ons landelijke team van bedrijfs­financierings­adviseurs begeleiden bij de correcte aanvraag van jouw zakelijk krediet. Laat je door ons informeren over de vele alternatieve financierings­mogelijkheden en interessante subsidie­regelingen die er zijn voor ondernemers in jouw regio.