Deze website maakt gebruik van cookies om te kunnen functioneren, om inhoud af te stemmen op uw persoonlijke voorkeuren en ter vertoning van advertenties. Lees hier ons volledige cookie­beleid. Doorgaan betekent akkoord.
Totale financiering €180.897.000,-
Gemiddeld €105.000,- per aanvraag
MKB-financiering aanvragen

Startersleningen.nl

Starterskrediet® : "Geld voor startende ondernemers"

Rijksoverheid verlengt groeifinancieringsregelingen voor Nederlandse MKB-ondernemingen


Van de

Den Haag – Staatssecretaris Keijzer van Ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK) verlengt de succesvolle financieringsregelingen Vroegefasefinanciering, het Innovatiekrediet en de Seed Capital-regeling met 5 jaar. Dat blijkt uit een evaluatiebrief die zij heeft gestuurd aan de Tweede Kamer.

De Tweede Kamer is op 4 februari 2019 een brief aangeboden met daarin de evaluatie van 5 financierings­instrumenten voor MKB-ondernemingen:

  • Vroegefasefinanciering (VFF) - wordt verlengd met 5 jaar en een budget van 13 miljoen euro per jaar

  • Innovatiekrediet (IK) - wordt verlengd met 5 jaar en een budget van 70 miljoen euro per jaar

  • Seed Capital-regeling - wordt verlengd met 5 jaar en een budget van 42 miljoen euro per jaar

  • Dutch Venture Initiative (DVI)

  • Groeifaciliteit (GF)

De verlenging betreft 3 regelingen voor start-ups en scale-ups die kapitaal zoeken in verschillende fasen van hun onderneming. Er wordt 125 miljoen euro per jaar aan budget beschikbaar gesteld.

Volgens de evaluatie hebben deze financierings­instrumenten voldaan aan de gestelde doelen (en zijn daarom nuttig om aan te houden). In de afgelopen 5 jaar zijn er circa 1.000 Nederlandse ondernemingen ondersteund met de financierings­instrumenten. Keijzer onderschrijft het belang van het effect van de regelingen in haar brief. Zonder deze overheidssteun zou er in 2013-2018 minder geïnvesteerd zijn in start-ups en MKB-ondernemingen.

Jaarlijkse Financieringsmonitor

Tevens heeft Staatssecretaris Keijzer van Ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK) de Financieringsmonitor 2018 aangeboden, welke is opgesteld door het CBS. In dat rapport staat een overzicht van de staat van ondernemingsfinanciering van het Nederlandse MKB.

Sleutelwoorden:
rijksoverheid, ministerie van economische zaken en klimaat, financieringsinstrumenten, start-ups, mkb-ondernemingen, overheidssubsidie, starterskrediet, innovatiekrediet, seed capital, vroegefasefinanciering, evaluatie, verlenging, steun, groeifaciliteit
FacebookGoogle PlusLinkedIn

©
Dit artikel is (mogelijk) auteursrechtelijk beschermd. Derhalve is het geheel of gedeeltelijk overnemen van het artikel zonder toestemming strafbaar. Neem contact op met onze organisatie indien u dit artikel interessant vindt voor gebruik op uw eigen website.

Bedrijfsfinanciering scan

Voor welke zakelijke financieringsvormen komt jouw bedrijf in aanmerking? Doe de scan en ontdek hoeveel bedrijfsfinanciering je kunt krijgen voor je eigen onderneming of een andere zakelijke investering.

De (gratis) scan geeft een eerste indicatie van de mogelijkheden. Het is daarom van belang dat je de gevraagde gegevens zo accuraat en volledig mogelijk invult.

Uiteraard lichten wij de scanuitslag graag telefonisch toe.

BEDRIJFSFINANCIERING SCAN
7.611× ingevuld

Je krijgt een indicatieve (gratis) scan van je mogelijkheden voor het verkrijgen van een bedrijfsfinanciering.
Bedrijfs­financiering

Wat is je benodigde financiering?

:

:

:
Alleen financieringsbehoeften vanaf €5.000,- worden geaccepteerd.

:
Zonder eigen inbreng is geen bedrijfs­financiering mogelijk.

:

Bedrijfs­profiel

Vertel ons over je bedrijf?

:

:

:

:
Helpt bij het vinden van branche-specifieke financierings­regelingen/subsidies.

:

:

:

:
Hoeveel houdt je bedrijf gemiddeld over aan het eind van de maand?

:
Oprichters, bestuurders en DGA's niet meegeteld.

:

Ondernemer

Wie ben jij? (hanteer je zakelijke contact­gegevens)

:

:

:


:

:

:
(toev. )


Uw gegevens zijn veilig bij ons. Veilige gegevensverwerking
FacebookGoogle PlusLinkedIn
Sleutelwoorden:
zakelijke financiering mogelijkheden, bedrijfsfinanciering scannen, maximaal bedrijfskrediet berekenen, hoeveel geld lenen bedrijf

Over Starterskrediet®

Wij zijn een landelijk werkende onafhankelijke bedrijfs­advies­organisatie die zich specialiseert in voordelige zakelijke leningen/kredieten voor startende en groeiende ZZP & MKB-ondernemers.

LogoStarterskrediet® maakt financieren mogelijk voor ondernemers, die voorheen dachten dat ze géén kans hadden op het verkrijgen van een bedrijfs­financiering. Met behulp van bancaire én alternatieve financieringen en subsidie/garantie­regelingen kunnen ondernemers toch een eigen bedrijf starten en laten groeien.

Laat je door ons landelijke team van bedrijfs­financierings­adviseurs begeleiden bij de correcte aanvraag van jouw zakelijk krediet. Laat je door ons informeren over de vele alternatieve financierings­mogelijkheden en interessante subsidie­regelingen die er zijn voor ondernemers in jouw regio.