Deze website maakt gebruik van cookies om te kunnen functioneren, om inhoud af te stemmen op uw persoonlijke voorkeuren en ter vertoning van advertenties. Lees hier ons volledige cookie­beleid. Doorgaan betekent akkoord.
Totale financiering €180.897.000,-
Gemiddeld €105.000,- per aanvraag
MKB-financiering aanvragen

Startersleningen.nl

Starterskrediet® : "Geld voor startende ondernemers"

Jan Smets: 'Onrust door handelsbeleid Verenigde Staten schaadt vertrouwen burgers en bedrijven'


Van de

Amsterdam – Jan Smets is niet blij met de onrust die president Trump van de Verenigde Staten veroorzaakt met zijn handelsbeleid bij burgers en bedrijven. Door deze onrust daalt het vertrouwen bij consumenten en ondernemers en dat drukt de economische groei. Wel is Smets blij met het toenemend aantal mogelijkheden voor zakelijke kredietverlening buiten de bank om, al vindt hij wel dat er extra toezicht nodig is.

Jan Smets geeft aan dat de eurozone beter is gewapend tegen een financiële crisis dan hoe de situatie was rond 2016. Hierbij heeft de ECB en de Belgische centrale bank gestreefd om de zakelijke kredietverlening verder op gang te helpen. Door het goedkope geld beleid is de toegang tot het aangaan van schulden verbeterd, omdat de rente voor lenen lager is normaal.

Alleen kansrijk financieren

Het doel van de stimulering van bedrijfsfinancieringen is wel om gezonde projecten van geld te voorzien. Projecten die niet levensvatbaar zouden zijn, moeten daarom dan ook niet met extra financiering in leven gehouden worden. Smets roept dan ook de banken op om hun balans gezonder te maken, door afscheid te nemen van niet-performante bedrijfsleningen.

Toezicht op schaduwbankieren gewenst

Nu meer krediet­verlening niet meer via de bank gaat, maar daar buiten om, verslapt ook het toezicht op de verstrekking van financiering aan gezonde projecten. Voor de risicospreiding is het wel goed dat bedrijven nu ook elders dan bij de bank financierings­mogelijkheden hebben. Smets is bang dat als de alternatieve financieringsbronnen, zoals hefboom- en geldmarkt­fondsen, de mist in gaan, dat de ECB dan weer moet optreden om de financiële puinhoop op te ruimen.

Sleutelwoorden:
jan smets, ecb, belgische centrale bank, schaduwbankieren, starterskrediet, ondernemerskrediet, crowdfunding, goedkoop geld beleid, bedrijfsleningen, zakelijke kredietverlening, risicospreiding, handelsbeleid, president trump, amerika, onrust, vertrouwen
FacebookGoogle PlusLinkedIn

©
Dit artikel is (mogelijk) auteursrechtelijk beschermd. Derhalve is het geheel of gedeeltelijk overnemen van het artikel zonder toestemming strafbaar. Neem contact op met onze organisatie indien u dit artikel interessant vindt voor gebruik op uw eigen website.

Bedrijfsfinanciering scan

Voor welke zakelijke financieringsvormen komt jouw bedrijf in aanmerking? Doe de scan en ontdek hoeveel bedrijfsfinanciering je kunt krijgen voor je eigen onderneming of een andere zakelijke investering.

De (gratis) scan geeft een eerste indicatie van de mogelijkheden. Het is daarom van belang dat je de gevraagde gegevens zo accuraat en volledig mogelijk invult.

Uiteraard lichten wij de scanuitslag graag telefonisch toe.

BEDRIJFSFINANCIERING SCAN
7.611× ingevuld

Je krijgt een indicatieve (gratis) scan van je mogelijkheden voor het verkrijgen van een bedrijfsfinanciering.
Bedrijfs­financiering

Wat is je benodigde financiering?

:

:

:
Alleen financieringsbehoeften vanaf €5.000,- worden geaccepteerd.

:
Zonder eigen inbreng is geen bedrijfs­financiering mogelijk.

:

Bedrijfs­profiel

Vertel ons over je bedrijf?

:

:

:

:
Helpt bij het vinden van branche-specifieke financierings­regelingen/subsidies.

:

:

:

:
Hoeveel houdt je bedrijf gemiddeld over aan het eind van de maand?

:
Oprichters, bestuurders en DGA's niet meegeteld.

:

Ondernemer

Wie ben jij? (hanteer je zakelijke contact­gegevens)

:

:

:


:

:

:
(toev. )


Uw gegevens zijn veilig bij ons. Veilige gegevensverwerking
FacebookGoogle PlusLinkedIn
Sleutelwoorden:
zakelijke financiering mogelijkheden, bedrijfsfinanciering scannen, maximaal bedrijfskrediet berekenen, hoeveel geld lenen bedrijf

Over Starterskrediet®

Wij zijn een landelijk werkende onafhankelijke bedrijfs­advies­organisatie die zich specialiseert in voordelige zakelijke leningen/kredieten voor startende en groeiende ZZP & MKB-ondernemers.

LogoStarterskrediet® maakt financieren mogelijk voor ondernemers, die voorheen dachten dat ze géén kans hadden op het verkrijgen van een bedrijfs­financiering. Met behulp van bancaire én alternatieve financieringen en subsidie/garantie­regelingen kunnen ondernemers toch een eigen bedrijf starten en laten groeien.

Laat je door ons landelijke team van bedrijfs­financierings­adviseurs begeleiden bij de correcte aanvraag van jouw zakelijk krediet. Laat je door ons informeren over de vele alternatieve financierings­mogelijkheden en interessante subsidie­regelingen die er zijn voor ondernemers in jouw regio.