Deze website maakt gebruik van cookies om te kunnen functioneren, om inhoud af te stemmen op uw persoonlijke voorkeuren en ter vertoning van advertenties. Lees hier ons volledige cookie­beleid. Doorgaan betekent akkoord.
Totale financiering €180.897.000,-
Gemiddeld €105.000,- per aanvraag
MKB-financiering aanvragen

Startersleningen.nl

Starterskrediet® : "Geld voor startende ondernemers"

Syrische vluchtelingen starten succesvol bedrijf in eigen kaas


Van de

Amsterdam – Op initiatief van Spark is halverwege maart 2017 een zakelijke netwerk­bijeenkomst georganiseerd voor vluchtelingen uit Syrië die in Nederland een bedrijf willen starten of zijn gestart. Het doel van de bijeenkomst was om van elkaar te leren, zodat meer van de 30% aan Syrische vluchtelingen die een eigen bedrijf beginnen met meer slagingskans door de eerste moeilijke jaren van ondernemen in Nederland heen komen. Naast het schrijven en verbeteren van business plannen, zoeken de Syriërs in Nederland ook bedrijfsfinanciering zoals een Starterskrediet.

Onder de aanwezigen waren zowel pas aangekomen vluchtelingen als ook Syriërs die al geruime tijd in Nederland wonen. Het starten van een bedrijf in Nederland is door de vele regeltjes niet makkelijk, en daar komt voor de meeste vluchtelingen bij dat ze een taalbarrière te overwinnen hebben. Ook al waren zij in Syrië succesvol met ondernemen, dan nog moeten zij flink wennen aan hoe te ondernemen in Nederland.

Kaas­ondernemer uit Syrië in Nederland

Dat deze ondernemende Syrische vluchtelingen zich in Nederland niet het spreekwoordelijke kaas van de boterham laten eten moge duidelijk zijn: een aantal mensen is een eigen restaurant en merk kaas begonnen. Vindbaar onder de noemer Shamdam (van 'Sham' wat de Syrische naam is voor Damascus en 'Dam' als verwijzing naar Zaandam, Amsterdam of Rotterdam) zijn deze Syriërs hun eigen kaas gaan introduceren op de Nederlandse markt. Maar ook buiten Nederland weten zij hun kaasrecept te verkopen; een op het eerste oog geïnteresseerde partij in het idee is er - na het vernemen van het ondernemingsplan van de Syriër - zelf mee vandoor gegaan. Maar gelukkig vliegen de kazen bij de Syriërs in Nederland nog steeds over de toonbank.

Starterskredieten en ondernemersleningen

Hoewel de Shamdam kaas steeds populairder wordt in plaatsen zoals Zaandam, Amsterdam en Nijmegen, zoeken de Syriërs nog een Starterskrediet of zakelijke lening. Zo kunnen ze hun eigen keuken een plek geven om de kaas en gerechten te verkopen. Van de €70.000 benodige bedrijfs­financiering kan er €45.000 geleend worden via de microfinanciering instelling van Nederland, maar de rente van 8% is erg hoog. Misschien dat de ondernemers via YouTube en Facebook voldoende kaasproevers weet te interesseren om de resterend benodigde €25.000 bij elkaar te crowdfunden?

Sleutelwoorden:
starterskrediet, microkrediet, kaas, shamdam, bedrijfslening, syrie, vluchtelingen, zaandam, amsterdam, nijmegen, rami kitchen, ondernemerschap, starters, voor jezelf beginnen, spark
FacebookGoogle PlusLinkedIn

©
Dit artikel is (mogelijk) auteursrechtelijk beschermd. Derhalve is het geheel of gedeeltelijk overnemen van het artikel zonder toestemming strafbaar. Neem contact op met onze organisatie indien u dit artikel interessant vindt voor gebruik op uw eigen website.

Bedrijfsfinanciering scan

Voor welke zakelijke financieringsvormen komt jouw bedrijf in aanmerking? Doe de scan en ontdek hoeveel bedrijfsfinanciering je kunt krijgen voor je eigen onderneming of een andere zakelijke investering.

De (gratis) scan geeft een eerste indicatie van de mogelijkheden. Het is daarom van belang dat je de gevraagde gegevens zo accuraat en volledig mogelijk invult.

Uiteraard lichten wij de scanuitslag graag telefonisch toe.

BEDRIJFSFINANCIERING SCAN
7.611× ingevuld

Je krijgt een indicatieve (gratis) scan van je mogelijkheden voor het verkrijgen van een bedrijfsfinanciering.
Bedrijfs­financiering

Wat is je benodigde financiering?

:

:

:
Alleen financieringsbehoeften vanaf €5.000,- worden geaccepteerd.

:
Zonder eigen inbreng is geen bedrijfs­financiering mogelijk.

:

Bedrijfs­profiel

Vertel ons over je bedrijf?

:

:

:

:
Helpt bij het vinden van branche-specifieke financierings­regelingen/subsidies.

:

:

:

:
Hoeveel houdt je bedrijf gemiddeld over aan het eind van de maand?

:
Oprichters, bestuurders en DGA's niet meegeteld.

:

Ondernemer

Wie ben jij? (hanteer je zakelijke contact­gegevens)

:

:

:


:

:

:
(toev. )


Uw gegevens zijn veilig bij ons. Veilige gegevensverwerking
FacebookGoogle PlusLinkedIn
Sleutelwoorden:
zakelijke financiering mogelijkheden, bedrijfsfinanciering scannen, maximaal bedrijfskrediet berekenen, hoeveel geld lenen bedrijf

Over Starterskrediet®

Wij zijn een landelijk werkende onafhankelijke bedrijfs­advies­organisatie die zich specialiseert in voordelige zakelijke leningen/kredieten voor startende en groeiende ZZP & MKB-ondernemers.

LogoStarterskrediet® maakt financieren mogelijk voor ondernemers, die voorheen dachten dat ze géén kans hadden op het verkrijgen van een bedrijfs­financiering. Met behulp van bancaire én alternatieve financieringen en subsidie/garantie­regelingen kunnen ondernemers toch een eigen bedrijf starten en laten groeien.

Laat je door ons landelijke team van bedrijfs­financierings­adviseurs begeleiden bij de correcte aanvraag van jouw zakelijk krediet. Laat je door ons informeren over de vele alternatieve financierings­mogelijkheden en interessante subsidie­regelingen die er zijn voor ondernemers in jouw regio.