Deze website maakt gebruik van cookies om te kunnen functioneren, om inhoud af te stemmen op uw persoonlijke voorkeuren en ter vertoning van advertenties. Lees hier ons volledige cookie­beleid. Doorgaan betekent akkoord.
Totale financiering €180.897.000,-
Gemiddeld €105.000,- per aanvraag
MKB-financiering aanvragen

Startersleningen.nl

Starterskrediet® : "Geld voor startende ondernemers"

Verruiming Starterskrediet in 2017


Van de

Den Haag – Per 1 januari 2017 is er een aantal fiscale regels voor ondernemers van kleinere bedrijven verbeterd. De klein­schaligheids­investerings­aftrek (KIA) en de aftrek voor Speur- en Ontwikkelingswerk (S&O) is verhoogd. Ook is het mogelijk voor ondernemers die starten vanuit een uitkering om een hoger bedrag aan maximale Starterskrediet aan te vragen. Startende ondernemers hoeven zich de eerste drie jaar tevens wettelijk minder salaris uit te keren, wat gunstig is voor de cashflow van de early stage startup.

Voor het MKB in Nederland is er goed nieuws: Er kan vanaf 1 januari 2017 weer meer bespaard worden op de fiscus. Dat komt omdat een aantal aftrek­posten die interessant zijn voor de kleinere ondernemer is verbeterd.

Verbeterde aftrekposten en kredietfaciliteiten

  • Zoek je als startende ondernemer vanuit een uitkering geld om te lenen voor je eigen bedrijf? Dan kun je vanaf 2017 maximaal €35.677 Starterskrediet aanvragen, ten opzichte van €35.549 in 2016.

  • Ga je als kleine ondernemer investeren? Dan kun je in 2017 investeringen tot en met €312.176 fiscaal aftrekken (de bovengrens was in 2016 lager, namelijk €311.242) onder de KIA-regeling.

  • Verkent jouw onderneming nieuw terrein en is daarvoor speur- en ontwikkelingswerk (S&O) nodig? Dan kun je in 2017 tot €12.522 fiscaal aftrekken. Voor startende ondernemers (dus voor het eerst of na lange tijd weer gaan ondernemen) kun je in bepaalde gevallen zelfs tot €6.264 aftrekken.

Meer winst door lager loon bij starten onderneming?

Misschien niet direct een 'financieel voordeel' voor kleinere ondernemers met een B.V. maar toch wel noemenswaardig is de verlaging van het verplicht loon voor Directeur-grootaandeelhouders (DGA's).

Doordat je als DGA voor de eerste 3 jaar van je bedrijf niet langer verplicht bent om jezelf €44.000 aan bruto belastbaar loon uit te keren, blijft er meer geld over in je B.V. om winst te maken en te herinvesteren in de groei van je gestarte onderneming.

Sleutelwoorden:
starterskrediet, ondernemerskrediet, 2017, fiscale aftrekposten, dga, eia, kia, wbso, cijfers, belastingbesparing, ondernemers, kleinschaligheidsinvesteringsaftrek, zakelijk lenen, innovatie
FacebookGoogle PlusLinkedIn

©
Dit artikel is (mogelijk) auteursrechtelijk beschermd. Derhalve is het geheel of gedeeltelijk overnemen van het artikel zonder toestemming strafbaar. Neem contact op met onze organisatie indien u dit artikel interessant vindt voor gebruik op uw eigen website.

Bedrijfsfinanciering scan

Voor welke zakelijke financieringsvormen komt jouw bedrijf in aanmerking? Doe de scan en ontdek hoeveel bedrijfsfinanciering je kunt krijgen voor je eigen onderneming of een andere zakelijke investering.

De (gratis) scan geeft een eerste indicatie van de mogelijkheden. Het is daarom van belang dat je de gevraagde gegevens zo accuraat en volledig mogelijk invult.

Uiteraard lichten wij de scanuitslag graag telefonisch toe.

BEDRIJFSFINANCIERING SCAN
7.611× ingevuld

Je krijgt een indicatieve (gratis) scan van je mogelijkheden voor het verkrijgen van een bedrijfsfinanciering.
Bedrijfs­financiering

Wat is je benodigde financiering?

:

:

:
Alleen financieringsbehoeften vanaf €5.000,- worden geaccepteerd.

:
Zonder eigen inbreng is geen bedrijfs­financiering mogelijk.

:

Bedrijfs­profiel

Vertel ons over je bedrijf?

:

:

:

:
Helpt bij het vinden van branche-specifieke financierings­regelingen/subsidies.

:

:

:

:
Hoeveel houdt je bedrijf gemiddeld over aan het eind van de maand?

:
Oprichters, bestuurders en DGA's niet meegeteld.

:

Ondernemer

Wie ben jij? (hanteer je zakelijke contact­gegevens)

:

:

:


:

:

:
(toev. )


Uw gegevens zijn veilig bij ons. Veilige gegevensverwerking
FacebookGoogle PlusLinkedIn
Sleutelwoorden:
zakelijke financiering mogelijkheden, bedrijfsfinanciering scannen, maximaal bedrijfskrediet berekenen, hoeveel geld lenen bedrijf

Over Starterskrediet®

Wij zijn een landelijk werkende onafhankelijke bedrijfs­advies­organisatie die zich specialiseert in voordelige zakelijke leningen/kredieten voor startende en groeiende ZZP & MKB-ondernemers.

LogoStarterskrediet® maakt financieren mogelijk voor ondernemers, die voorheen dachten dat ze géén kans hadden op het verkrijgen van een bedrijfs­financiering. Met behulp van bancaire én alternatieve financieringen en subsidie/garantie­regelingen kunnen ondernemers toch een eigen bedrijf starten en laten groeien.

Laat je door ons landelijke team van bedrijfs­financierings­adviseurs begeleiden bij de correcte aanvraag van jouw zakelijk krediet. Laat je door ons informeren over de vele alternatieve financierings­mogelijkheden en interessante subsidie­regelingen die er zijn voor ondernemers in jouw regio.