Deze website maakt gebruik van cookies om te kunnen functioneren, om inhoud af te stemmen op uw persoonlijke voorkeuren en ter vertoning van advertenties. Lees hier ons volledige cookie­beleid. Doorgaan betekent akkoord.
Totale financiering €180.897.000,-
Gemiddeld €105.000,- per aanvraag
MKB-financiering aanvragen

Startersleningen.nl

Starterskrediet® : "Geld voor startende ondernemers"

Ondernemers halen meer geld op via alternatieve kredietkanalen dan bij Europese banken


Van de

Amstelveen – Europese banken zijn niet langer het primaire loket waar ondernemers het meeste geld ophalen. Via de markt van alternatieve bedrijfsfinancieringen haalden MKB'ers 1 miljard euro op in 2015. Dat is 70% meer geld opgehaald via bijvoorbeeld crowdfunding of leenplatformen dan het jaar daarvoor. Zo luidt de conclusie van het onderzoek van KPMG en de Universiteit van Cambridge.

Toch blijven Nederlandse ondernemers met een 'magere' 111 miljoen euro aan verstrekt alternatief krediet nog achterlopen op de 30 onderzochte Europese landen.

Nederlandse ondernemers gaan nog naar de bank

Zo weten Amerikaanse en Britse bedrijven sneller meer geld via alternatieve financieringskanalen te vinden, dan hollanders. Waar het MKB in heel Europa in 2015 totaal 1 miljard euro wist op te halen aan alternatief zakelijk krediet, hebben de Britten in 2015 gezamenlijk ruim 4 miljard euro gefinancierd buiten de bank om.

Zorgen om kredietwaardigheid

Uit een aparte opinie­peiling blijkt wel dat Nederlandse investeerders en beleggers in het MKB zich wel zorgen maken om de kredietwaardigheid van bedrijven die alternatieve financieringen zoeken voor de start of groei van hun bedrijf. Willen de alternatieve geldstromen naar Nederlandse ondernemers echt flink gaan toenemen ten opzichte van de Nederlandse grootbanken, dan zullen de diverse crowdfundingplatforms en leeninitiatieven wel hun beoordeling en acceptatie­criteria, als ook hun monitoring van kredieten goed op orde moeten brengen om een toename aan faillissementen te voorkomen.

Sleutelwoorden:
mkb, europa, alternatief krediet, jaarcijfers, totaal verstrekt, landen, nederland, accountantskantoor, kpmg, cambridge, ondernemerskrediet, crowdfunding, starterskrediet, borgstellingskrediet, bedrijfsleningen, verenigde staten, kredietwaardigheid
FacebookGoogle PlusLinkedIn

©
Dit artikel is (mogelijk) auteursrechtelijk beschermd. Derhalve is het geheel of gedeeltelijk overnemen van het artikel zonder toestemming strafbaar. Neem contact op met onze organisatie indien u dit artikel interessant vindt voor gebruik op uw eigen website.

Bedrijfsfinanciering scan

Voor welke zakelijke financieringsvormen komt jouw bedrijf in aanmerking? Doe de scan en ontdek hoeveel bedrijfsfinanciering je kunt krijgen voor je eigen onderneming of een andere zakelijke investering.

De (gratis) scan geeft een eerste indicatie van de mogelijkheden. Het is daarom van belang dat je de gevraagde gegevens zo accuraat en volledig mogelijk invult.

Uiteraard lichten wij de scanuitslag graag telefonisch toe.

BEDRIJFSFINANCIERING SCAN
7.611× ingevuld

Je krijgt een indicatieve (gratis) scan van je mogelijkheden voor het verkrijgen van een bedrijfsfinanciering.
Bedrijfs­financiering

Wat is je benodigde financiering?

:

:

:
Alleen financieringsbehoeften vanaf €5.000,- worden geaccepteerd.

:
Zonder eigen inbreng is geen bedrijfs­financiering mogelijk.

:

Bedrijfs­profiel

Vertel ons over je bedrijf?

:

:

:

:
Helpt bij het vinden van branche-specifieke financierings­regelingen/subsidies.

:

:

:

:
Hoeveel houdt je bedrijf gemiddeld over aan het eind van de maand?

:
Oprichters, bestuurders en DGA's niet meegeteld.

:

Ondernemer

Wie ben jij? (hanteer je zakelijke contact­gegevens)

:

:

:


:

:

:
(toev. )


Uw gegevens zijn veilig bij ons. Veilige gegevensverwerking
FacebookGoogle PlusLinkedIn
Sleutelwoorden:
zakelijke financiering mogelijkheden, bedrijfsfinanciering scannen, maximaal bedrijfskrediet berekenen, hoeveel geld lenen bedrijf

Over Starterskrediet®

Wij zijn een landelijk werkende onafhankelijke bedrijfs­advies­organisatie die zich specialiseert in voordelige zakelijke leningen/kredieten voor startende en groeiende ZZP & MKB-ondernemers.

LogoStarterskrediet® maakt financieren mogelijk voor ondernemers, die voorheen dachten dat ze géén kans hadden op het verkrijgen van een bedrijfs­financiering. Met behulp van bancaire én alternatieve financieringen en subsidie/garantie­regelingen kunnen ondernemers toch een eigen bedrijf starten en laten groeien.

Laat je door ons landelijke team van bedrijfs­financierings­adviseurs begeleiden bij de correcte aanvraag van jouw zakelijk krediet. Laat je door ons informeren over de vele alternatieve financierings­mogelijkheden en interessante subsidie­regelingen die er zijn voor ondernemers in jouw regio.