Deze website maakt gebruik van cookies om te kunnen functioneren, om inhoud af te stemmen op uw persoonlijke voorkeuren en ter vertoning van advertenties. Lees hier ons volledige cookie­beleid. Doorgaan betekent akkoord.
Totale financiering €180.897.000,-
Gemiddeld €105.000,- per aanvraag
MKB-financiering aanvragen

Startersleningen.nl

Starterskrediet® : "Geld voor startende ondernemers"

MKB ondernemingen kregen gemakkelijker bedrijfsfinanciering in 2e helft 2015


Van de

Zoetermeer – Het Ministerie van Economische Zaken (EZ) heeft de Financieringsmonitor 2015-ii uitgevoerd. Uit het rapport blijkt dat minder bedrijven externe financiering zochten, maar dat de slagingskans voor het verkrijgen van een bedrijfsfinanciering hoger is geworden. Nog steeds wordt de bank als voornaamste eerste aanspreekpunt voor bedrijfskrediet gezien, maar ook alternatieve financieringsbronnen beginnen aan populariteit te winnen.

Aanleiding van de halfjaarlijkse rapporten, die sinds 2008 worden opgesteld, is het in kaart brengen van de impact die de economische crisis heeft op bedrijfsfinancieringen in het midden- en kleinbedrijf (MKB). Ongeveer 1.400 bedrijven zijn ondervraagd naar hun financieringsbehoefte. Vandaag zijn de rapporten met de onderzoeks­resultaten ontvangen door het Ministerie van Economische Zaken (EZ).

Minder financieringen, grotere slagingskans

De belangrijkste bevindingen uit de Financieringsmonitor 2015-ii zijn:

  • Het aantal bedrijven dat een (externe) financiering aanvraagt vertoont al jaren een dalende lijn. Momenteel probeert 16% van de bedrijven een ondernemerskrediet te krijgen.

  • De kans op (volledige) toewijzing van de aangevraagde bedrijfsfinanciering is toegenomen naar 79%. Bestaande bedrijven in het middensegment hadden maar liefst 89% kans op acceptatie van de financieringsaanvraag.

  • Zo'n 65% van de aanvragen voor zakelijk krediet verliep nog steeds via de bancaire kanalen, maar de acceptatiekans van bedrijfsfinancieringaanvragen via de bank is de afgelopen jaren wel afgenomen.

  • Ondernemers vinden meer hun naar alternatieve financieringsbronnen zoals crowdfunding, kredietunies, familie/vrienden en bedrijven weten ook steeds beter de subsidieloketten te vinden.

  • De top 3 financieringsdoelen zijn werkkapitaal, investeren in bedrijfsmiddelen en de bedrijfshuisvesting.

Sleutelwoorden:
financieringsmonitor, 2015, ministerie, rijksoverheid, panteia, starterskrediet, bedrijfskrediet, ondernemerskrediet, kredietunie, crowdfunding, alternatieve financieringen, slagingskans, economische crisis, kredietruimte, mkb, microbedrijf, tweede kamer,
FacebookGoogle PlusLinkedIn

©
Dit artikel is (mogelijk) auteursrechtelijk beschermd. Derhalve is het geheel of gedeeltelijk overnemen van het artikel zonder toestemming strafbaar. Neem contact op met onze organisatie indien u dit artikel interessant vindt voor gebruik op uw eigen website.

Bedrijfsfinanciering scan

Voor welke zakelijke financieringsvormen komt jouw bedrijf in aanmerking? Doe de scan en ontdek hoeveel bedrijfsfinanciering je kunt krijgen voor je eigen onderneming of een andere zakelijke investering.

De (gratis) scan geeft een eerste indicatie van de mogelijkheden. Het is daarom van belang dat je de gevraagde gegevens zo accuraat en volledig mogelijk invult.

Uiteraard lichten wij de scanuitslag graag telefonisch toe.

BEDRIJFSFINANCIERING SCAN
7.611× ingevuld

Je krijgt een indicatieve (gratis) scan van je mogelijkheden voor het verkrijgen van een bedrijfsfinanciering.
Bedrijfs­financiering

Wat is je benodigde financiering?

:

:

:
Alleen financieringsbehoeften vanaf €5.000,- worden geaccepteerd.

:
Zonder eigen inbreng is geen bedrijfs­financiering mogelijk.

:

Bedrijfs­profiel

Vertel ons over je bedrijf?

:

:

:

:
Helpt bij het vinden van branche-specifieke financierings­regelingen/subsidies.

:

:

:

:
Hoeveel houdt je bedrijf gemiddeld over aan het eind van de maand?

:
Oprichters, bestuurders en DGA's niet meegeteld.

:

Ondernemer

Wie ben jij? (hanteer je zakelijke contact­gegevens)

:

:

:


:

:

:
(toev. )


Uw gegevens zijn veilig bij ons. Veilige gegevensverwerking
FacebookGoogle PlusLinkedIn
Sleutelwoorden:
zakelijke financiering mogelijkheden, bedrijfsfinanciering scannen, maximaal bedrijfskrediet berekenen, hoeveel geld lenen bedrijf

Over Starterskrediet®

Wij zijn een landelijk werkende onafhankelijke bedrijfs­advies­organisatie die zich specialiseert in voordelige zakelijke leningen/kredieten voor startende en groeiende ZZP & MKB-ondernemers.

LogoStarterskrediet® maakt financieren mogelijk voor ondernemers, die voorheen dachten dat ze géén kans hadden op het verkrijgen van een bedrijfs­financiering. Met behulp van bancaire én alternatieve financieringen en subsidie/garantie­regelingen kunnen ondernemers toch een eigen bedrijf starten en laten groeien.

Laat je door ons landelijke team van bedrijfs­financierings­adviseurs begeleiden bij de correcte aanvraag van jouw zakelijk krediet. Laat je door ons informeren over de vele alternatieve financierings­mogelijkheden en interessante subsidie­regelingen die er zijn voor ondernemers in jouw regio.