Deze website maakt gebruik van cookies om te kunnen functioneren, om inhoud af te stemmen op uw persoonlijke voorkeuren en ter vertoning van advertenties. Lees hier ons volledige cookie­beleid. Doorgaan betekent akkoord.
Totale financiering €180.897.000,-
Gemiddeld €105.000,- per aanvraag
MKB-financiering aanvragen

Startersleningen.nl

Starterskrediet® : "Geld voor startende ondernemers"

Verschil tussen crowdfunding en crowdfinancing

Er is een verschil tussen de crowdfundingvormen: crowdfunding en crowdfinancing, alhoewel crowdfunding tegenwoordig ook wordt gebruikt als verzamelnaam voor verschillende crowdfundingvormen. Crowdfunding is officieel gericht op het funden van een onderneming met geïnvesteerd geld vanuit een groep mensen, terwijl crowdfinancing meer een vorm van lenen van een groep mensen betreft.

Wat is het verschil tussen crowdfunding en crowdfinancing?

Crowdfunding en crowdfinancing (crowdfinancing wordt ook wel crowdfinanciering of crowdlending genoemd) zijn beiden vormen van crowdfunding. Dit is een beetje verwarrend, omdat crowdfunding tegenwoordig steeds meer als verzamelnaam wordt gebruikt, terwijl het eigenlijk zelf ook een vorm is van geld aantrekken van een groep mensen.

Definitie crowdfunding

Crowdfunding wordt dan ook officieel "geld aantrekken vanuit de menigte" genoemd, zonder dat hier direct een tegenprestatie voor wordt gegeven. Het idee met crowdfunding is dat de investeerders recht hebben op een deel van de toekomstige winst (er staat aandelenkapitaal tegenover).

Definitie Crowdfinancing

Bij crowdfinancing / crowdfinanciering is dit anders. Crowdfinancing betreft officieel het lenen van de menigte. Hier krijgen investeerders dus een rentevergoeding over de lening die ze aan de ondernemer / het bedrijf hebben uitgeleend. Zowel bij crowdfunding en crowdfinancing is het uitgangspunt ook dat de investeerders het geleende bedrag terug krijgen.

Vraag gesteld op:
Antwoord bijgewerkt op:
Sleutelwoorden:
verschil, crowdfundingsoorten, crowdfinancing, crowdfinanciering, definitie, crowdfunding, aandelenkapitaal, lening, bedrijfskrediet, starterskrediet
FacebookGoogle PlusLinkedIn

Bedrijfsfinanciering scan

Voor welke zakelijke financieringsvormen komt jouw bedrijf in aanmerking? Doe de scan en ontdek hoeveel bedrijfsfinanciering je kunt krijgen voor je eigen onderneming of een andere zakelijke investering.

De (gratis) scan geeft een eerste indicatie van de mogelijkheden. Het is daarom van belang dat je de gevraagde gegevens zo accuraat en volledig mogelijk invult.

Uiteraard lichten wij de scanuitslag graag telefonisch toe.

BEDRIJFSFINANCIERING SCAN
7.601× ingevuld

Je krijgt een indicatieve (gratis) scan van je mogelijkheden voor het verkrijgen van een bedrijfsfinanciering.
Bedrijfs­financiering

Wat is je benodigde financiering?

:

:

:
Alleen financieringsbehoeften vanaf €5.000,- worden geaccepteerd.

:
Zonder eigen inbreng is geen bedrijfs­financiering mogelijk.

:

Bedrijfs­profiel

Vertel ons over je bedrijf?

:

:

:

:
Helpt bij het vinden van branche-specifieke financierings­regelingen/subsidies.

:

:

:

:
Hoeveel houdt je bedrijf gemiddeld over aan het eind van de maand?

:
Oprichters, bestuurders en DGA's niet meegeteld.

:

Ondernemer

Wie ben jij? (hanteer je zakelijke contact­gegevens)

:

:

:


:

:

:
(toev. )


Uw gegevens zijn veilig bij ons. Veilige gegevensverwerking
FacebookGoogle PlusLinkedIn
Sleutelwoorden:
zakelijke financiering mogelijkheden, bedrijfsfinanciering scannen, maximaal bedrijfskrediet berekenen, hoeveel geld lenen bedrijf

Over Starterskrediet®

Wij zijn een landelijk werkende onafhankelijke bedrijfs­advies­organisatie die zich specialiseert in voordelige zakelijke leningen/kredieten voor startende en groeiende ZZP & MKB-ondernemers.

LogoStarterskrediet® maakt financieren mogelijk voor ondernemers, die voorheen dachten dat ze géén kans hadden op het verkrijgen van een bedrijfs­financiering. Met behulp van bancaire én alternatieve financieringen en subsidie/garantie­regelingen kunnen ondernemers toch een eigen bedrijf starten en laten groeien.

Laat je door ons landelijke team van bedrijfs­financierings­adviseurs begeleiden bij de correcte aanvraag van jouw zakelijk krediet. Laat je door ons informeren over de vele alternatieve financierings­mogelijkheden en interessante subsidie­regelingen die er zijn voor ondernemers in jouw regio.