Dankuwel. U bent akkoord gegaan met ons cookie­beleid. Deze website kan nu volledig functioneren.
Totale financiering €180.897.000,-
Gemiddeld €105.000,- per aanvraag
MKB-financiering aanvragen

Startersleningen.nl

Starterskrediet® : "Geld voor startende ondernemers"

Corona kredieten met borgstellingen kunnen binnen een dag geregeld zijn


Van de

Den Haag – Een vaak over het hoofd geziene bepaling uit 2006 van de overheidsregeling BMKB-C stelt banken en alternatieve financiers in staat om binnen een dag goedkope bedrijfsfinancieringen met staatsgarantie aan te bieden. Dat komt omdat tot €250.000 ook een modelmatige kredietbeoordeling toegestaan blijkt.

De BMKB-C regeling, een goedbedoelde overheidssteun voor ondernemers in zwaar weer vanwege de economische gevolgen van de Corona crisis, lijkt er vooralsnog niet in te slagen om veel bedrijven in nood te helpen met goedkope zakelijke leningen en kredieten. Door een lang en traag en uitgebreid aanvraag­proces inclusief diepgaande krediet­beoordeling blijkt de regeling waarbij de overheid voor 67,5% garant staat veelal te duur en omslachtig om aangeboden te worden door banken en financiers.

Spoed onder kredietverstrekking

Het Ministerie van Economische Zaken (EZ) wijst op een bepaling in de wettelijk vastgelegde regeling, waarin staat dat bedrijfskredieten tot €250.000 ook qua risico gekeurd mogen worden met computermodellen in plaats van uitgebreid onderzoek. Zo'n computermodel risicoscore kan binnen enkele seconden na de aanvraag gemaakt worden. Dit ten opzichte van de momenteel lange procedure van diepgaande individuele risico­analyse van de aanvrager (maatwerk).

Run op overheidsgarantie

De verwachting is dat er door de gevonden versoepeling in de regeling tot wel 4 keer meer BMKB-C financieringen verstrekt zullen gaan worden aan ondernemers die het geld hard nodig hebben. Een alternatieve bedrijfsfinancier welke actief is in heel Europa zag het aantal goedgekeurde aanvragen toenemen van 1 naar 4 in een enkele week.

Snijden in de doorlooptijd

Door de ontdekte versoepeling in de wetgeving is het niet langer nodig om een Corona krediet om zekerheden te vragen. Het verpanden van voorraden of debiteuren kost namelijk allemaal kostbare tijd voor de ondernemer en zorgt voor extra kosten voor de financier. Alleen een hypothecaire zekerheid hoeft nog bekeken te worden. De modelmatige beoordeling scheelt ook weer een stempel voor akkoord ophalen bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RvO).

Extra bedden voor kredietinfuus

Ondernemers met bedrijven gestart voor het jaar 2020, en die snel en goedkoop tot €250.000,- extra cash zoeken om de Corona crisis te kunnen overleven, kunnen nu dus weer gemakkelijker aan het kredietinfuus van de overheid.

Sleutelwoorden:
bmkb-c, staatsgarantie, rvo, ez, ministerie, modelmatig, risicobeoordeling, versoepeling, versnelling, goedkoop, bedrijfskrediet, europa, corona, snel, flitskrediet, stropig, procedures, loket, economische zaken, ondernemers, starterskrediet, lage rente
FacebookGoogle PlusLinkedIn

©
Dit artikel is (mogelijk) auteursrechtelijk beschermd. Derhalve is het geheel of gedeeltelijk overnemen van het artikel zonder toestemming strafbaar. Neem contact op met onze organisatie indien u dit artikel interessant vindt voor gebruik op uw eigen website.

Bedrijfsfinanciering scan

Voor welke zakelijke financieringsvormen komt jouw bedrijf in aanmerking? Doe de scan en ontdek hoeveel bedrijfsfinanciering je kunt krijgen voor je eigen onderneming of een andere zakelijke investering.

De (gratis) scan geeft een eerste indicatie van de mogelijkheden. Het is daarom van belang dat je de gevraagde gegevens zo accuraat en volledig mogelijk invult.

Uiteraard lichten wij de scanuitslag graag telefonisch toe.

BEDRIJFSFINANCIERING SCAN
7.611× ingevuld

Je krijgt een indicatieve (gratis) scan van je mogelijkheden voor het verkrijgen van een bedrijfsfinanciering.
Bedrijfs­financiering

Wat is je benodigde financiering?

:

:

:
Alleen financieringsbehoeften vanaf €5.000,- worden geaccepteerd.

:
Zonder eigen inbreng is geen bedrijfs­financiering mogelijk.

:

Bedrijfs­profiel

Vertel ons over je bedrijf?

:

:

:

:
Helpt bij het vinden van branche-specifieke financierings­regelingen/subsidies.

:

:

:

:
Hoeveel houdt je bedrijf gemiddeld over aan het eind van de maand?

:
Oprichters, bestuurders en DGA's niet meegeteld.

:

Ondernemer

Wie ben jij? (hanteer je zakelijke contact­gegevens)

:

:

:


:

:

:
(toev. )


Uw gegevens zijn veilig bij ons. Veilige gegevensverwerking
FacebookGoogle PlusLinkedIn
Sleutelwoorden:
zakelijke financiering mogelijkheden, bedrijfsfinanciering scannen, maximaal bedrijfskrediet berekenen, hoeveel geld lenen bedrijf

Over Starterskrediet®

Wij zijn een landelijk werkende onafhankelijke bedrijfs­advies­organisatie die zich specialiseert in voordelige zakelijke leningen/kredieten voor startende en groeiende ZZP & MKB-ondernemers.

LogoStarterskrediet® maakt financieren mogelijk voor ondernemers, die voorheen dachten dat ze géén kans hadden op het verkrijgen van een bedrijfs­financiering. Met behulp van bancaire én alternatieve financieringen en subsidie/garantie­regelingen kunnen ondernemers toch een eigen bedrijf starten en laten groeien.

Laat je door ons landelijke team van bedrijfs­financierings­adviseurs begeleiden bij de correcte aanvraag van jouw zakelijk krediet. Laat je door ons informeren over de vele alternatieve financierings­mogelijkheden en interessante subsidie­regelingen die er zijn voor ondernemers in jouw regio.